AdSense

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Στα 11,8 δις ευρώ η συμβολή της ακτοπλοΐας στην ελληνική οικονομία

elliniki_aktoploia_

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας παρουσίασαν την Tρίτη τη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.) με θέμα«Η συμβολή της ακτοπλοΐας στην Ελληνική Οικονομία: Επιδόσεις και Προοπτικές».
Ο σκοπός της μελέτης είναι να αποτυπώσει τη συνολική συμβολή του κλάδου της ακτοπλοΐας στην ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας υπόψη τις καταλυτικές του επιδράσεις μέσω του τουρισμού και της μεταφοράς προϊόντων στην οικονομία της νησιωτικής Ελλάδας, και να αναλύσει τα ζητήματα σχετικά με την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού του κλάδου.
Στην μελέτη τονίζεται ότι η συνολική συνεισφορά της εγχώριας ακτοπλοΐας εκτιμάται, σε όρους ΑΕΠ, σε 11,8 δις ευρώ ή 6,5% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας το 2013, ενώ σε όρους απασχόλησης ανέρχεται σε 260.000 θέσεις εργασίας (ή 7,2% της συνολικής απασχόλησης), μέγεθος το οποίο αντιστοιχεί περίπου στα ήμισυ της απασχόλησης στις νησιωτικές περιφέρειες.
Δείτε ολόκληρη τη μελέτη του ΙΟΒΕ εδώ.

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Speedrunner ΙV για για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο

speed_runner_iv_
Η Aegean Speed Lines ενημερώνει ότι τα δρομολόγια του 2015 για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο με τα ταχύπλοαSPEEDRUNNERs έχουν αναρτηθεί και μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ημέρες και τις ώρες των δρομολογίων.
Το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015 τα δρομολόγια αυτά θα είναι διαθέσιμα για κρατήσεις θέσεων.
Δείτε τα δρομολόγια πατώντας εδώ.
Πηγή: e-nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου