AdSense

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η Aegean παίρνει τη θέση της Cyprus Airlines στην αγορά της Κύπρου



Απογειώνει τις δυνάμεις της στην Κύπρο η Aegean Airlines, η οποία επιχειρεί να καλύψει το κενό που προκάλεσε το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών. Η εταιρεία ενισχύει τη βάση που διατηρεί στη Λάρνακα με επιπλέον τρία αεροσκάφη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Airbus A320 της στην Κύπρο σε τέσσερα, ενώ ο αριθμός των απευθείας προορισμών που θα εκτελεί από/προς την Κύπρο ανεβαίνει στους 14. Χθες ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτ. Βασιλάκης ανακοίνωσε στην Κύπρο τα σχέδια της εταιρείας για επέκταση της δραστηριότητάς της στο νησί, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί για το εμπορικό σήμα και την επωνυμία των Κυπριακών Αερογραμμών, εξετάζοντας, όπως σημείωσε, τις πιθανές προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης.
Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας, το οποίο ξεκινά στις 30 Μαρτίου, θα περιλαμβάνει ενισχυμένες συχνότητες στα δρομολόγια Ελλάδας και Κύπρου προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη (υφιστάμενα δρομολόγια), ενώ εγκαινιάζεται και η σύνδεση της Αθήνας με την Πάφο. Στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας εντάσσονται απευθείας συνδέσεις με το Ηράκλειο και τη Ρόδο, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα εξυπηρετούνται η Μύκονος και η Σαντορίνη. Σε καθημερινή βάση το καλοκαίρι του 2015 θα πραγματοποιούνται καθημερινά 8 έως 9 πτήσεις που θα συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα. Μεγάλη έμφαση δίνεται, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, στην απευθείας σύνδεση της Κύπρου με τη Δυτική Ευρώπη, καθώς εντάσσονται στο πτητικό πρόγραμμα της Aegean Airlines από την Κύπρο πέντε νέοι προορισμοί. Συγκεκριμένα θα πετάει από την Κύπρο προς Λονδίνο (Heathrow), Παρίσι, Μόναχο, Ρώμη και Μιλάνο. Την ίδια στιγμή, η αύξηση των συχνοτήτων των πτήσεων προς Αθήνα βελτιώνει σημαντικά τη συνδεσιμότητα με το υπόλοιπο ευρωπαϊκό δίκτυο της Aegean Airlines από την Αθήνα, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες traffic rights, προβλέπεται η σύνδεση της Κύπρου με το Ισραήλ, την Ουκρανία και τη Βηρυτό.
Παράλληλα η Aegean Airlines προχωράει σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εξυπηρετήσει τους τακτικούς επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών. Χθες ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει στην αντίστοιχη ανώτερη δική της βαθμίδα Gold του Miles & Bonus (πρόγραμμα μιλίων της Aegean Airlines), τα μέλη του επιπέδου Elite (πρόγραμμα μιλίων της κυπριακής εταιρείας) των Κυπριακών Αερογραμμών, που θα επιλέξουν να εγγραφούν στο πρόγραμμα μιλίων της Aegean. Παράλληλα, για όλα τα μέλη του Miles & Bonus (της Aegean Airlines) αλλά και για όσους επιλέξουν να εγγραφούν ως νέα μέλη έως τις 28 Φεβρουαρίου θα προσφέρονται 50% περισσότερα μίλια για όλα τα απευθείας δρομολόγια από και προς την Κύπρο για όλη τη διάρκεια του 2015.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, η συνολική ετήσια χωρητικότητα θα ξεπεράσει το 1,5 εκατ. θέσεις για άμεσες συνδέσεις με την Ελλάδα, αλλά και επιπλέον επτά χώρες. Στόχος της εταιρείας είναι η προσπάθεια αυτή να υποστηριχθεί με ανθρώπινο δυναμικό από την Κύπρο, αφήνοντας έτσι προοπτικές προσλήψεων μελλοντικά από την Κύπρο.
«Ευχαριστούμε το κοινό της Κύπρου για την προτίμησή του τα 10 χρόνια παρουσίας μας εδώ και ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη. Άλλωστε, είναι και υποχρέωσή μας στις παρούσες συνθήκες, αφού αποτελούμε τον βασικό εκπρόσωπο της ελληνικής αερομεταφοράς», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου